Jövő héten súlyozzák át a régiós indexet

2023.09.07. 12:06 • Erste Ötletgyár Mini

Szeptember 15-én kerül átsúlyozásra a régiós CECE index. Az új súlyok a következő kereskedési naptól, szeptember 18-tól lépnek életbe.

A magyar, a lengyel és a cseh részvényeket tömörítő részvényindexben nem történtek jelentős változások a mostani felülvizsgálat alkalmával. Nem kerülnek be új részvények az indexbe, és nem is törölnek belőle semmit. Ugyanakkor a 4iG közkézhányada 40%-ról 30%-ra csökken az index számításakor, így a részvény súlya csökkenni fog. Ezzel párhuzamosan a lengyel Allegro közkézhányada 40%-ról 50%-ra emelkedik, így itt súlynövekedés lesz tapasztalható.

Ezen kívül kisebb korrekciók történnek több részvény esetében is a részvény darabszámok esetében, így a Magyar Telekomnál, a cseh Colt-nál, továbbá a lengyel LPP és mBank esetében is. Ezek azonban nem okoznak számottevő változást az indexsúlyoknál.

Az Allegro súlynövekedésének köszönhetően a lengyel részvények súlya 45 bázisponttal fog emelkedni az indexben, míg a cseh részvények súlya 20 bázisponttal csökken, a magyar részvénysúlyt pedig még a 4iG közkézhányadának csökkenése is lefelé húzza, így összesen 25 bázisponttal csökken a magyar részvények súlya a régiós indexben.

Forrás: Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás