Megszületett!

2023.09.11. 10:32 • Erste Kommentár

Úgy tűnik, hogy megszületett a vezető a magyar piacon. Pénteken a Richter kitört a bázisból, amely ráadásul – jóindulattal, s nem túl szigorúan véve – egy váll-fej alakzatnak tekinthető. Ráadásul az MACD is éppen most adott vételi jelzést. Így meglepetésre ősz elején, amely nem a legkedvezőbb időszak szokott lenni a részvénypiac szempontjából, megtörtént a régóta várt kitörés. Különben a Vraylar kiskereskedelmi értékesítése a május-júliusi 220 millió darabos stagnálás után augusztusban újra nagyot, majdnem 10 százalékot ugrott, s 240 milliót ért el. A rubel árfolyama is inkább stagnál mostanában, s kb. 15-20 fillérrel van alacsonyabban, mint a negyedéves fordulónál volt. Ez talán 3-4 milliárd forint, relatíve kis veszteséget hozhat a cégnek a negyedév során. S kérdés, hogy tudja-e emelni az árakat tovább, ami esetleg segíthet eliminálni ezt a negatív hatást. Szóval a technikai kép alapján akár 12.000 forint fölé is emelkedhet az árfolyam, nagyjából két éven belül. Mindeközben a piac alapvetően optimista a részvény kapcsán, hiszen az ajánlások nagy többsége továbbra is vétel, s az átlagos egyéves célárfolyam picivel meghaladja a 10.400 forintot. Közülük az Erste elemzője pesszimistának számít, a legalacsonabb 9.260 forintos célárral, míg a legmagasabb célárfolyam 12.600 forint.

Forrás Bloomberg, Erste

Különben annak ellenére, hogy a technikai kép nagyon attraktív és fundamentálisan is rendben van a cég, kicsit pesszimisták vagyunk a jelen piaci környezetben. Ugyanakkor a korábbi csúcs 9.320 forintnál nyilván egy természetes támasz egy esetleges vétel estén. Vagyis ez alá nem kellene a részvénynek visszaesnie, ha igazi a múlt heti kitörés. Ez pedig nem tűnik túl nagy kockázatnak.

S ha igazi a kitörés, akkor megvan a magyar piacvezető részvénye, ami további emelkedéseket hozhat, nem csak a Richterben, hanem a BUX indexben is. S hozzá kell tennünk, hogy a magyar piac sem drága, ahogy a régiós indexek sem, hiszen mint korábban is mutattuk, jóval a historikus PE értékeltségek alatt forognak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás