Itt vannak az új iPhone-ok

2023.09.13. 09:44 • Erste Tízórai

Tegnap tartotta új iPhone-jainak bemutatóját az Apple, amelyen a telefonok mellett a vállalat új okosórái kapták meg a mellékszerepet. Az egy évvel ezelőttihez hasonlóan négy modell jelent meg a telefonok 15-ös számú szériájából: a „sima” iPhone 15, a nagyobb méretű 15 Plus, a prémium 15 Pro és a prémium nagyobb méretű verziója, a 15 Pro Max. A legolcsóbb modell ára megegyezik az egy évvel korábbival, 799 dollárt kell fizetni érte, míg a legdrágább száz dollárt drágulva idén 1.199 dollárba kerül.


(Forrás: Shutterstock Inc.)

A szakértők szerint ez a három évvel ezelőtti modell óta a legnagyobb átdolgozást hozó széria, amely fontos is lehet a cég számára, hiszen az eladási számok egyelőre nem voltak annyira erősek az utóbbi negyedévekben. A prémium modellek a korábbi rozsdamentes acél helyett titán vázat kapnak, míg az összes modell esetében jelentősen nő a telefonok kameráinak teljesítménye. A Pro modellek az új A17-es mikrochippel fognak működni, amely a vállalat első beépített 3 nanométeres lapkája, ez a cég szerint 10 százalékkal gyorsabb adatfeldolgozást és 20 százalékkal jobb grafikus teljesítményt jelent, az új iOS 17-es operációs rendszert pedig szeptember 18-án fogja kihozni a cég. Az összes modell az univerzális USB-C típusú töltőt fogja használni.

Az új okosórák esetében a gesztusokkal történő vezérlés jelenti a legnagyobb újdonságot, de növekszik az üzemidő is, fenntarthatóbbá válik a gyártási folyamat és új processzort kap a prémium modell.

Az Apple a legtöbb országban péntektől fogadja az előrendeléseket, míg a vásárlók legkorábban várhatóan egy héttel később juthatnak majd hozzá a készülékekhez, valamint a boltokba is ekkor érkezhetnek majd meg az első szállítmányok. A cég új termékeinek bemutató eseményeire jellemzően esni szokott a részvények árfolyama, ez tegnap is így volt, körülbelül 1,7 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést a részvény.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás