Célt emelt az Adidas

2023.10.18. 09:32 • Erste Tízórai

Az Adidas tegnap este váratlanul közzétette harmadik negyedéves eredményét és felemelte az idei évre vonatkozó eredményvárakozását is. A részletes eredményt majd csak november 8-án fogják publikálni.

A társaság továbbra is veszteséget vár az idei évre, de operatív szinten már csak 100 millió eurós mínusszal számolnak, míg júliusban még 450 millió eurós veszteséggel kalkuláltak. A fő tényező, hogy a Yeezy cipő készleteinek egy részét sikerült értékesíteni, és még további értékesítéseket is terveznek. Bár az ebből származó bevétel jelentős (nem konkretizált) részét jótékony célra fordítják, de a termelési költségek így is legalább részben vagy egészben megtérülnek, így a korábban vártnál kisebb céltartalékot kell ezekre képezni. Jelenleg már csak 300 millió eurós céltartalékképzéssel számol az Adidas, míg év elején az első becslések még 1,2 milliárd eurós leírásról szóltak.

Az előzetes harmadik negyedéves eredmény alapján 6 milliárd euró lehetett a negyedéves bevétel, szemben a várt 5,88 milliárddal. Az operatív nyereség pedig 409 millió euró volt, felülmúlva a 217 milliós várakozást. A jobb eredmény részben a Yeezy készletértékesítésének köszönhető, de e nélkül is a vártnál kedvezőbb trend látható.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás