Könnyedén múlta felül a várakozásokat az UniCredit

2023.10.24. 09:39 • Erste Tízórai

Ma reggel megjelent harmadik negyedéves eredményében könnyedén múlta felül a várakozásokat az UniCredit. A bankcsoport 2,3 milliárd eurós eredményt ért el, jelentősen felülmúlva az 1,96 milliárd eurós várakozást. A felülteljesítés fő oka a vártnál magasabb nettó kamatjövedelem (+140 millió), a vártnál alacsonyabb céltartalékképzés (166 millió euróval kedvezőbb a vártnál) és a jobb kereskedési eredmény (+163 millió). Ezek bőven ellensúlyozták a várttól 60 millió euróval elmaradó díj- és jutalékbevételt.

A társaság 22,2 milliárd euró fölé emelte az idei éves eredményvárakozását, az eddigi 21,5 milliárd euró fölötti szintről. A piac azonban ennél optimistább, akár 23 milliárd eurós eredményt is elérhetőnek tart. Az UniCredit sorozatban már harmadszor emelte az eredményvárakozást.

Az UniCredit azt is bejelentette, hogy nem fog bankadót fizetni Olaszországban, helyette él azzal a lehetőséggel, hogy inkább tőkehelyzetét erősíti azzal, hogy 1,1 milliárd eurót visszaforgat ki nem fizethető tartalékba.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás