Növekedhet a részvényesi kifizetés a Deutsche Banknál

2023.10.25. 10:11 • Erste Tízórai

A Deutsche Bank a várakozásoknak megfelelően 7,13 milliárd eurós nettó kamatbevételt és egyéb nem kamatjellegű bevételt ért el, ami 3%-os növekedés a tavalyi évhez képest. A nettó bevétel tekintetében az eddigi 28-29 milliárd eurós sávnak a felső élét tartják most már elérhetőnek a 2023-as évben. Míg korábban a kötvénykereskedés számított a húzóágazatnak, ez most 12%-ot csökkent, míg a wall-streeti nagybankok minimálisan növekedtek. A harmadik negyedévben a befektetési banki tanácsadói tevékenység és a vállalati banki üzletág támogatta a bevételeket. Az adózás előtti eredmény 1,72 milliárd euró lett, felülteljesítve az 1,6 milliárd eurós várakozást. Az adózott eredmény 1,03 milliárd euró volt, szintén felülmúlva a 958 millió eurós Bloomberg konszenzust.

A bank a kedvező tőkehelyzetre tekintettel azt tervezi, hogy megemeli a következő öt évre vonatkozó 8 milliárd eurós részvényesi kifizetés (osztalék és saját részvény vásárlás) összegét.

A menedzsment jelezte, hogy a negyedik negyedéves eredményt számos egyszeri tétel fogja befolyásolni pozitív és negatív irányba is.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás