Hát ez nem volt tartós!

2023.10.26. 11:07 • Erste Kommentár

Rövid életűnek bizonyult a fordulat az S&P500 indexben a 4.200 pont körüli támaszszintről. Pedig a 200 napos mozgóátlag is a környéken tartózkodik, de az csak arra volt jó, hogy visszatesztelje az árfolyam.

Az S&P500 index árfolyama

Forrás: Bloomberg, Erste

Tegnap egyrészt a Google anyavállalata, az Alphabet hatalmas esése a felhőüzletág gyengébb teljesítménye miatt (sic!) húzta le az indexet, de az újra megugró hozamok is megint nehezékként viselkedtek. Így az S&P500 indexnek akkorát sikerült esnie, hogy – gyakorlatilag – át is esett az eddig árgus szemekkel figyelt 4.200-as szinten. Ezzel követte a DAX-ot, amely néhány napja csinálta meg ugyanezt az esetében fontosnak számító 15.000 pont körüli értékkel. A német index azóta is inkább lefelé tendál. Ez alapján azt lehet mondani, hogy a DAX index a proxy, az mutatja az irányt. Ráadásul az esésben még a forgalom is megnövekedett picit. Ez pedig nem jelent jót az álmoskönyvek szerint. Mindenesetre az indexnek ma meg kellene erősítenie a letörést, ami szinten maradással vagy további csökkenéssel következne be, de semmi esetre sem a 4.200 pont fölé történő visszaemelkedéssel. Az utóbbi bika jel lenne. A határidős piacok egyelőre inkább a tegnap megkezdett mozgás folytatását valószínűsítik.

Az amerikai 10 éves hozam

Forrás: Bloomberg, Erste

Mint a fenti grafikonon látható, a 10 éves továbbra sem nyugszik. Gyakorlatilag a meredeken emelkedő trendcsatorna felső részében tartózkodik. Ez pedig azt sugallja, hogy jön egy újabb szinttámadás. Ha pedig sikeres lesz, akkor talán az 5,3 százalék állíthatja meg a féktelen száguldást.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás