Elmaradt a várttól a Ford nyeresége

2023.10.27. 09:45 • Erste Tízórai

Az autógyártó az idei harmadik negyedévben 41,2 milliárd dollár bevételt termelt, ami éves szinten 11%-os növekedést jelent, és némileg felülmúlja a 41 milliárdos konszenzust. A részvényenkénti nyereség a tavalyi 30 centről 39 centre nőtt, de elmaradt a várt 47 centtől.

A Ford elektromos járművekre fókuszáló egysége az idei év első három negyedévében mintegy 3,1 milliárd dollár veszteséget termelt. A Ford szerint az észak-amerikai vásárlók nem hajlandóak felárat fizetni az elektromos autókért, ezért kénytelenek csökkenteni az árakat. A vállalat jelezte, hogy elhalasztja az elektromos autózással kapcsolatos beruházásait mintegy 12 milliárd dollár értékben. Az EV modellek gyártásának felfuttatása továbbra is kiemelt cél, de ezt lassabb ütemben tervezik végrehajtani.

Bár a napokban a Fordnak sikerült előzetes megállapodást kötnie a sztrájkoló dolgozókkal, az egyezség még nincs véglegesítve, ami bizonytalanságot eredményez, ezért a vezetőség visszavonta az előrejelzését az idei éves eredményekkel kapcsolatban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás