Ismét célt emelt a Commerzbank

2023.11.08. 10:23 • Erste Tízórai

A Commerzbank 648 millió eurós adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, felülteljesítve a 619 millió eurós várakozást. A nettó díj- és jutalékbevétel a vártnak megfelelően alakult, míg a nettó kamatjövedelem 90 millió euróval meghaladta a várakozást, a céltartalékolás pedig 80 millióval elmaradt a várttól, melyek ellensúlyozták a működési költségek vártnál 50 millió euróval nagyobb növekedését. A CET1 tőkemegfelelési mutató 14,6%-on állt a harmadik negyedév végén.

A társaság ismét felemelte az idei évi előrejelzését. Utoljára szeptemberben módosították meg a nettó kamatjövedelemre vonatkozó várakozásukat, s ezt most még tovább emelték. A korábbi 8 milliárd euróról 8,1 milliárd euróra növelték az idei évre várt nettó kamateredményt. Ennek pozitív hatása az eredményre is kihat. Az adózott eredmény várakozást az eddigi 1,8 milliárdról 2,2 milliárd euróra emelték. A piac azonban már eddig is optimistább volt és 2,17 milliárd eurót várt, vagyis lényegében csak felzárkózott ehhez a menedzsment előrejelzése.

A társaság 600 millió eurós részvényvisszavásárlást tervez végrehajtani még a 2024-es közgyűlést megelőzően, vagyis nagyjából a következő fél éven belül. Ez a jelenlegi piaci kapitalizáció 4,7%-át jelenti.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás