Ismét felülmúlta a várakozásokat az Nvidia, de a befektetőknek ez sem elég

2023.11.22. 09:57 • Erste Tízórai

A mesterséges intelligencia chipek terén piacvezető Nvidia tegnap este tette közzé harmadik negyedéves jelentését. A chipgyártó a 18,1 milliárd dollár bevételt ért el, ami több, mint háromszorosa az egy évvel ezelőtti 5,9 milliárdnak, és felülmúlja a várt 16,1 milliárdot. A kiugró eredményhez legnagyobb mértékben az adatközpont üzletágból befolyó 14,5 milliárd dollár járult hozzá.

A nyereség is pozitív meglepetést okozott, 4,02 dollár volt az egy részvényre jutó profit, szemben a várt 3,36 dollárral.

A vezetőség arra számít, hogy folytatódik a növekedés, a negyedik negyedévben 20 milliárd dollár körüli bevételre számítanak, ami magasabb, mint a 17,9 milliárdos elemzői konszenzus. Az amerikai kormány Kínára kivetett szankciói a vezérigazgató szerint visszavetik az ázsiai exportot, de a többi régióban várható növekedés bőven ellensúlyozza azt.

Hiába a jó eredmény, a befektetők részéről elmaradt a kitörő lelkesedés. Ennek az lehet az oka, hogy az Nvidia rendre felülmúlja az elemzői várakozásokat, így a piac most is számított erre. Az árfolyam közel 2%-ot csökkent a tőzsdezárás utáni órákban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás