Újabb fejlesztés az ALTEO-nál

2023.11.29. 10:35 • Erste Reggeli

Az ALTEO jövő év első felében újabb fejlesztésekkel bővíti a szabályozó központját. A győri ipari parkban egy 8MW/15MWh teljesítményű akkumulátoros villamosenergia tárolót és egy 6MW villamos teljesítményű gázmotort állít üzembe. A beruházás 4,5 milliárd forint, és teljes mértékben önerőből történik.

Sopronban pedig 1 milliárd forintos beruházás eredményeképp egy 3MW villamos kapacitású gázmotor áll üzembe, a jövő év első felében. Ez a beruházás is teljesen önerőből valósul meg.

Az ALTEO az elmúlt néhány évben jól kihasználta a villamosenergia-piac le- és felszabályozásában rejlő lehetőségeket. A nyersanyagárak csökkenésével jelentős forgótőke szabadult fel a cégnél, amelyet jelentős beruházásokra fordít. Az új kapacitások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a szabályozói piacon még tovább erősítse jelenlétét a cég, s a még mindig magas felszabályozói árak kihasználásával növelje a cég eredményességét. Ezek a beruházások, a korábbi két darab 6 MW-os és a még korábbi 5MW-os villamos fűtésű kazánt is figyelembe véve, összesen már meghaladják az általunk korábban prognosztizált beruházások mértékét.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás