A kínai piacra vonatkozó megállapodást írt alá a Richter

2023.12.04. 09:48 • Erste Reggeli

A Richter és a Mithra kötelező erejű szándéknyilatkozatot írtak alá estetrolt tartalmazó készítmények (egy fogamzásgátló és egy menopauza tüneteinek kezelésére szolgáló készítmény) forgalmazásáról Kínában.

A licencszerződések megkötésével a Richter mindkét termékre kizárólagos forgalmazási jogot szerez Kínában. A kínai forgalomba hozatali engedély megszerzéséhez szükséges klinikai vizsgálatokat a Richter fogja elvégezni és finanszírozni.

A licencszerződések megkötésekor a Richter 4,5 millió euró kifizetést teljesít a Mithra számára. A megállapodás szerint a hatósági eljárás egyes szakaszaihoz kapcsolódóan további, mindösszesen 1,2 millió euró mérföldkő kifizetések válnak esedékessé a két termék vonatkozásában, illetve 8,5 millió euró értékesítéshez kötött mérföldkő kifizetések is felmerülnek. A bevezetést követően a kumulált nettó értékesítésre vetített alacsony kétszámjegyű royalty fizetendő.

A megállapodás jól beleillik a Richter stratégiájába. Európában és a FÁK országokban már eddig is a Richter forgalmazta a készítményt. Az üzlet elősegíti a Richter terjeszkedését egy jelentős ázsiai piacon, miközben tovább erősíti pozícióját a női egészségügyben. A legfrissebb adatok szerint a fogamzásgátlók piaca 104 millió euró, míg a menopauza megcélozható piacának értéke 87 millió euró volt 2023-ban Kínában. Mindent egybevetve pozitívnak és a Richter árfolyamát támogatónak értékeljük a hírt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás