Hetek óta szárnyal a Wizz Air

2023.12.06. 14:46 • Erste Ötletgyár Maxi

November közepi vételi ötletünk óta már több, mint 13%-ot emelkedett a Wizz Air árfolyama. Ezt az emelkedést javasolt kihasználni a kockázatok kezelésére, és megemelni a stop-loss megbízást.

Az elmúlt hetekben nem történt jelentős változás a Wizz Air fundamentumaiban, bár a tovább csökkenő olajárak kedvezőek a társaságra nézve. Ahogy a csökkenő állampapírhozamok is kedvezőek a részvény(ek) értékeltségére nézve, így az emelkedés egy pozitív részvénypiaci hangulatban valósult meg.

Az árfolyam a napokban áttörte a novemberi 1.936 pennys lokális csúcsot is, így a következő ellenállás 2.100 penny környékén látható. A kiszállási pontot nem látjuk indokoltnak változtatni, így azt továbbra is 2.450 pennynél tartjuk.

A korábbi 1.490 pennys stop-loss megbízást az emelkedést kihasználva jelentősen megemeljük: érdemes az elmúlt hetek lokális minimuma (1.813) alá, 1.805 pennyhez felhúzni, így egyúttal a 20 napos mozgóátlag jelentette támaszt is kihasználhatjuk. A javasolt új stop szint csaknem 100 pennyvel meghaladja a beszállási pontunkat, így a stop megbízás aktiválódása esetén is profit realizálására nyílna lehetőségünk.

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás