Nincs megállás!

2023.12.14. 11:53 • Erste Kommentár

Tegnap a Fed szokatlanul galamb hangvételt ütött meg, aminek viszont nagyon megörültek a befektetők. Olyannyira, hogy a 10 éves hozam megint nagyot esett, s már becsúszott 4 százalék alá. Ebben sokat segített az iránymutatás, miszerint 2025 végére gyakorlatilag 3,5 százalék környékére csökkenhet az alapkamat.

Forrás: Bloomberg, Erste

Itthon az uniós források kiszabadulása, vagy legalábbis egy 10 milliárd eurós rész kiszabadulása hozott a forintban egy kis erősödést, s végül is a hozamokban egy kis további esést. Így itthon is jött egy 30 bázispontos további hozamcsökkenés. Persze ebben is szerepet játszott mind az amerikai, mind az európai (~15bps) hozamcsökkenés is.

Forrás: Bloomberg, Erste

Nyilván ezek a pozitívumok árfolyamemelkedést hoztak a részvénypiacokra is. Bár hiszünk a további emelkedésben a jövő év folyamán, azért mintha most egy picit túl gyorsan túl sokat estek volna a hozamok és emelkedtek a piacok. Szóval néhány instrumentumban jöhet némi megállás. Ilyen lehet pl. a DAX index, amely mintha egy picit túlvetté vált volna az elmúlt hetek emelkedései után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás