Újra árulná okosóráit az Apple

2023.12.27. 09:15 • Erste Kommentár

Fellebbez az Apple az okosórái amerikai értékesítési tilalma ellen, miután a Fehér Ház elutasította az intézkedés visszavonását. A Masimo Corp. orvostechnológiai gyártóval folytatott szabadalmi vita miatt az Apple abba a ritka helyzetbe került, hogy egyik jellegzetes termékének a boltok polcaira való visszakerüléséért kell küzdenie. Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) októberben megállapította, hogy az Apple a Masimo két egészségügyi-technológiai szabadalmát sértette meg a karóráiban található vér-oxigén szenzorral.

Az Apple az amerikai Szövetségi Kerületi Fellebbviteli Bíróságon támadja meg a tilalmat. Az Apple frissítette szoftverét az Apple Watch-hoz, amely véleményük szerint kezeli fogja a problémát. Az Apple már korábban leállította Series 9 és Ultra 2 karóráinak értékesítését az online áruházában és az amerikai kiskereskedelmi üzletekben, előbbit december 21-én, utóbbit pedig 24-én. Az Apple sürgősségi indítványt is benyújtott, amelyben az órák értékesítésére vonatkozó tilalom feloldását kérte, amíg a bíróság a fellebbezését tárgyalja. A kormány a tervek szerint január 12-én dönt arról, hogy jóváhagyja vagy elutasítja a változtatásokat.

A tilalom időzítése azt jelenti, hogy az intézkedés valószínűleg nem lesz jelentős hatással a vállalat ünnepi szezonbeli eredményeire. Valószínű, hogy a legtöbben már Karácsony előtt beszerezték az órákat, illetve siettek pótolni addigi esetleges késedelmeiket, miután az Apple az elmúlt napokban figyelmeztetett a tiltás közeledtére. Az „almás papírok” értéke sem a tegnapi kereskedés, sem az azóta eltelt időszakban nem változott jelentősen.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás