Megemeljük a Johnson Controls Stop-loss szintjét

2024.01.02. 15:30 • Erste Ötletgyár Maxi

Novemberi befektetési ajánlásunk óta szépen emelkedett a Johnson Controls részvénye. Az ajánláskori 52,4 dollár környékéről 57 dollár fölé emelkedett az árfolyam, miközben a cég közzétette 2023-as pénzügyi évének negyedik negyedéves gyorsjelentését.

A cég 6,91 milliárd dollár bevételt termelt, amelyen részvényenként 1,05 dollár profitot generált, elmaradva a 7,09 milliárdos és 1,10 dolláros várakozástól. A vállalat előrejelzése is negatívanan érhette a befektetőket, ugyanis 3,65-3,8 dollár közötti EPS-t becsülnek a teljes 2024-es évre, ami elmarad a 3,96 dolláros Bloomberg-konszenzustól.

A gyengébb gyorsjelentés azonban csak átmenetileg törte le a papírral kapcsolatos pozitív befektetői hangulatot. Így az árfolyam ismét emelkedésnek indult, amelyet a továbbra is alacsony értékeltség is támogatott.

1. ábra: forrás: Bloomberg, Erste

Célárunkat nem változtatnánk, azonban a Stop-loss szintet érdemes lehet megemelni az eddigi emelkedésen felbuzdulva. Mindezt az utóbbi napokban kialakult rés alá, 55,9 dollárhoz érdemes húzni, ami már meghaladja a beszálláskori árfolyamot, így segíti profitunk védelmét.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás