Nagy emelkedést követően fut neki a 200 napos mozgóátlagnak a Wizz Air

2024.01.09. 11:53 • Erste Ötletgyár Maxi

Az elmúlt pár hónapban a befektetők felfigyeltek az európai légitársaságok, főleg a fapados légitársaságok, köztük a Wizz Air alulárazottságára is. Ennek köszönhetően látványos árfolyamemelkedések voltak tapasztalhatók az elmúlt hetekben. A Wizz Air árfolyama például 30%-ot emelkedett a november közepi ajánlásunk óta.

Az emelkedésen elért nyereség védelme érdekében a stop megbízás ismételt felemelését látjuk indokoltnak. A korábbi 1.805 pennyről a múlt heti lokális mélypont alá, 2.050 pennyhez javasoljuk a stop megbízást felhúzni. Ezzel a lokális mélypont, a 20 és 30 napos mozgóátlag, sőt az emelkedő trendcsatorna alsó élének védelmét is élvezhetjük. A stop aktiválódása a technikai kép jelentős romlását jelentené. A stop aktiválódása esetén még mindig 20%-os nyereség realizálására nyílna lehetőségünk.

Az eredtileg meghatározott 2.450 pennys kiszállási ponton továbbra sem javaslunk változtatni. Annak eléréséig azonban az év eleji lokális csúcs (2.287 penny) és a 200 napos mozgóátlag (2.338 penny) áttörése is szükséges.

Forrás: Bloomberg, Erste

Az elmúlt hónapokban részben az olajárak hatottak kedvezően a Wizz Air-re, hiszen az izraeli konfliktus lokalizált maradt, nem terjedt át a közel-keleti térségre, így a gyenge olajkereslet miatt az olajárak csökkenése volt tapasztalható.

A fő támogató tényező viszont az értékeltség emelkedése volt. A lenti ábrán is látható, hogy az árfolyam gyakorlatilag az értékeltség növekedésével együtt emelkedett. Ez nem ért minket váratlanul, novemberi ajánlásunkat is elsősorban a Wizz Air részvények kiugróan alacsony árazására alapoztuk.

Forrás: Bloomberg, Erste

A Wizz Air január 25-én teszi közzé a decemberben zárult harmadik pénzügyi negyedév eredményét, mely fontos katalizátor lehet az árfolyam számára.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás