Belehúzott a Netflix

2024.01.24. 09:44 • Erste Tízórai

A streaming szolgáltató tegnap tőzsdezárás után tette közzé gyorsjelentését, amiből kiderült, hogy 2023 utolsó negyedévében 13,1 millióval nőtt az előfizetők száma, jelentősen felülmúlva a várt 8,9 milliót. Így már több, mint 260 millió ügyféllel rendelkezik a Netflix.

A tavalyi év utolsó három hónapjában 8,8 milliárd dolláros bevételt ért el a vállalat, ami éves szinten 12%-os növekedést jelent, és meghaladja a várt 8,7 milliárdot. A 2,11 dolláros részvényenkénti nyereség kissé elmaradt a 2,19 dollártól. A működési marzs az egy évvel korábbi 7%-ról 16,9%-ra javult, ami szintén pozitív meglepetést okozott.

Úgy tűnik tehát, hogy a jelszómegosztás elleni fellépés és a reklámokat tartalmazó, kedvezőbb árú csomag bevezetése bejött a Netflixnek. A vezetőség az idei első negyedévben 9,24 milliárd dollár bevételre és 4,49 dollár egy részvényre jutó nyereségre számít. Ez utóbbi közel 10%-kal magasabb, mint az elemzői konszenzus. Az év egészét tekintve kétszámjegyű bevételnövekedést várnak. A pozitív hírek miatt az árfolyam több, mint 8%-ot emelkedett a tőzsdezárást követő órákban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás