A Richter stratégiai részesedést szerez a Formyconban

2024.01.30. 10:55 • Erste Reggeli

A Richter stratégiai részesedést szerez a bioszimiláris termékek egyik vezető független, specializált fejlesztőjében, a frankfurti tőzsdén jegyzett Formyconban.

A Richter zártkörű kibocsátás keretében 9,08%-os tőkeemelést hajt végre a Formyconban, készpénzes teljesítéssel. Az ár 51,65 euró részvényenként, ami a tegnapi XETRA záróár és jegyzést megelőző utolsó harminc kereskedési nap mennyiséggel súlyozott átlagárának a középértéke. A Richtert a szokásos 180 napos tartási kötelezettség terheli.

A Formyconba beáramló friss tőke 82,84 millió euró, amit elsősorban a gyártó meglévő bioszimiláris projektjeinek továbbfejlesztésére, illetve egy 2024 második félévében induló új bioszimiláris jelölt fejlesztésére fordítanak.

A hír pozitív a Richter számára. A tranzakció hozzájárul mindkét vállalat hosszú távú stratégiai céljainak eléréséhez. A Formycon készítményei jó eséllyel tudják majd kiaknázni a bioszimiláris termékekben rejlő hatalmas piaci potenciált.

Ugyanakkor ez még meglehetősen távoli jövő, és a bioszimiláris termékek fejlesztésével kapcsolatos kockázatok, valamint a viszonylag magas ár némileg mérsékelhetik a piaci reakciót.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás