Egyre közelebb az újabb kormányzati leállás

2024.02.26. 09:45 • Erste Reggeli

Kudarcba fulladtak az új kormányzati költségtervezet tárgyalásai Chuck Schumer, az amerikai Szenátus többségi vezetője szerint. Az USA kormányának egy részét ismét leállás fenyegeti március 2-tól.

"Bár azt reméltük, hogy a hétvégére elkészül a jogszabály, amely elegendő időt ad a képviselőknek a szöveg átnézésére” – mondta Schumer, majd hozzátette, hogy a többségben lévő republikánus képviselőknek több időre van szüksége az egyeztetés sikerességéhez.

Schumer nyilatkozatát követően két órával Joe Biden elnök meghívta a Szenátus és a Képviselőház vezetőit mindkét párt részéről. Az adminisztráció célja, hogy ne álljon le a gazdaság, illetve az Ukrajnának szánt segélycsomagot is megszavaztassák mindkét ülésterem képviselőivel.

"A képviselőházi republikánusok továbbra is jóhiszeműen fognak dolgozni, és reméljük, hogy minél hamarabb eredményre jutunk, még akkor is, ha továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a saját határvédelmünkkel azonnal foglalkozni kell" – válaszolt Mike Johnson, a Képviselőház vezetője, aki szintén részt vesz a Biden elnök által összehívott ülésen.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás