A vártnál jobb lett a Richter negyedik negyedéve

2024.02.29. 09:24 • Erste Reggeli

A Richter ma tette közzé 2023 negyedik negyedéves számait. A romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletág értékesítése miatt az árbevétel 9,3%-kal 203,2 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A 2022 év végén kivetett extraprofit-adó mínuszba nyomta az akkori üzemi és adózott eredményt, így ehhez képest 2023 negyedik negyedévében jelentős javulás volt látható, mivel idén már nem egy összegben, hanem negyedévente számolták el a különadót. Az üzemi eredmény 45,0 milliárd forint lett, és mivel a pénzügyi eredmény éves összehasonlításban is sokkal jobb volt, így a nettó eredmény 36,4 milliárd forint lett a negyedévben. Ez mind a piaci konszenzus medián értékénél, mind az Erste konzervatív becslésénél jobb.

Továbbra is a devizapiaci folyamatok, különösen a magyar forint relatív erőssége, valamint a volatilis és nehezen előrejelezhető rubel árfolyam számít az egyik fő bizonytalansági tényezőnek. Ennek ellenére a Richter hosszú távon továbbra is jó befektetésnek tűnik. Különösen a Vraylar egyesült államokbeli értékesítési adatai, valamint a kutatás-fejlesztési terén elért eredmények rendkívül fontosak a Richter árfolyama és értékeltsége szempontjából.

A cég ma 11:00-kor kezdődő konferenciahívásán további részleteket tudhatunk meg a negyedik negyedéves eredményről, illetve a 2024-es kilátásokról.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás