Bayer: Vártnál jobb eredmény, de nem túl fényes kilátások

2024.03.05. 10:35 • Erste Tízórai

A Bayer a negyedik negyedévben 11,86 milliárd eurós árbevételt ért el, felülmúlva a 11,7 milliárdos piaci várakozást. A vártnál jobb marzsoknak köszönhetően EBITDA szinten lényegesen nagyobb felülteljesítés volt tapasztalható, a várt 2,25 milliárd euróval szemben 3,02 milliárd eurót ért el a társaság. Az év végén a glifozát perek kapcsán 6,3 milliárd dollár volt a céltartalék.

2024-re 47-49 milliárd eurós árbevételt és 10,7-11,3 milliárd euró közti EBITA-t vár a Bayer. Az árbevételi várakozás megfelel a piaci konszenzusnak, a korrigált EBITDA előrejelzés pedig meghaladja a 10 milliárd körüli várakozást. Ennek ellenére a menedzsment 5,1-5,5 euró közti EPS előrejelzése negatív az 5,7 eurós konszenzushoz képest.

A Bayer az eredménnyel együtt azt is bejelentette, hogy a következő 2-3 éven belül nem fogja átalakítani a társaság szerkezetét, vagyis nem lesznek például üzletág leválasztások. Ezt már hónapok óta lehetett sejteni a társaság kommunikációja és döntései alapján, azonban hivatalos bejelentés csak most volt.

A Bayer már korábban bejelentette, hogy az osztalékot szinte teljesen visszavágta és mindössze 11 cent osztalékot fognak fizetni részvényenként.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás