Hiába a jó eredmény, megütötték a Netflixet

2024.04.19. 10:53 • Erste Tízórai

A népszerű streamingszolgáltató tegnap tőzsdezárás után tette közzé első negyedéves eredményét. A bevétel 9,37 milliárd dollár lett, ami 15%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és némileg meghaladja a 9,26 milliárdos konszenzust.

A nyereség pozitív meglepetést okozott, ugyanis a Netflix által elért 5,28 dolláros egy részvényre jutó nyereség bőven felülmúlja az elemzők által várt 4,52 dollárt, ráadásul majdnem kétszerese a tavalyi 2,88 dollárnak.

Az előfizetők száma 9,3 millióval nőtt, miközben a piac csak 4,8 millióra számított, ami a jelszómegosztás elleni fellépés eredményét jelzi.

A jó teljesítmény ellenére a vállalat árfolyama közel 5%-ot esett a tőzsdezárás utáni órákban, mivel a piac negatívan fogadta, hogy a Netflix a jövő évtől kezdődően már nem közöl negyedéves előfizetési adatokat.

A vezetőség szerint most, hogy a vállalat jelentős nyereséget termel, és új bevételi forrásokra is támaszkodik, mint például a reklámok, az előfizetői szám nem a legfontosabb tényező a vállalat növekedésében.

Emellett a Netflix jelezte, hogy a második negyedévben az előfizetők számának növekedése várhatóan alacsonyabb lesz az első negyedévhez képest. A bevétel 9,49 milliárd dollár lehet, ami minimálisan alacsonyabb az elemzők által várt 9,51 milliárdnál.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás