DAX havi chart (m1)

2024.04.23. 09:17 • Chart extra

Lezárva: 2024. április 21.

Link a charthoz: https://www.tradingview.com/x/t5TEcEV4/ 

Az eltelt időszak mozgását látva a legnagyobb esélyt továbbra is az ék formáció futásának látjuk. Az alakzat az egyik legnehezebben előre jelezhető alakzat, egyértelművé pedig majd csak az alakzat végén válik, addig azonban - ha követi az alakzatra legjellemzőbb szerkezeteket - heves és mély mozgások után épülhet fel újra és újra a piac, ahogy azt az elmúlt időszakban is láthattunk. A zölddel jelzett ék formáció pusztán a szemléltetést szolgálja a charton, nem mutat pontos várakozást az árfolyam vonatkozásában.

A várt szerkezet nagy eséllyel nem ebben az évben fejeződik be, s bár az ék formáció miatt a hullámok térben és időben rövidebbek lehetnek, arra 2025 előtt egyelőre nem számítunk, azonban mély déli irányú mozgások továbbra is esélyesek.

Jelenleg az északnak futó diagonál harmadik, komplex alhullámában lehetünk (alacsonyabb idősík alapján akár pedig el is készülhetett), elértük a jelzett 18500 körüli célszinteket.

Ahogyan azt korábban is említettük több hasonló alakzatnál, az előrejelzés hatékonyságát nagymértékben csökkentik ezek a formációk, ez várható a következő időszakban is.

Az impulzus verzió (mint Intermediate [5]) esélye egyelőre alacsony a belső szerkezetek alapján, teljesen elvetni azonban még nem tudjuk, így evidenciában tartjuk is figyelünk rá (extrém bull verzió).

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás