EUR/HUF hetes chart (w1)

2024.04.23. 09:28 • Chart extra

Lezárva: 2024. április 21.

Link a charthoz: https://www.tradingview.com/x/799nzWpC/ 

Nyilvánvalóan ezen az idősíkon egy jelentősebb mozgás a legtöbb esetben fundamentális okokkal is együtt jár, ezért érdemes figyelni azokra a hírekre, fundamentális változásokra, melyek forinterősödés irányába mutatnak.

Az elmúlt másfél évtized folyamatos forintgyengülést mutatott, így teljesen jogos a kérdés, hogy van-e olyan, elliottilag támogatott mozgás, mely inkább a forint gyengülésének irányába mutat. Természetesen van ilyen verzió, mely megfelel a szabályoknak.  Ebben az esetben is a legvalószínűbb, hogy a fent említett mozgással a jelölt zónában érkezik meg az árfolyam, majd forinterősödés indul, mely az aktuális adatok alapján elakadhat 384-388 környékén, majd hirtelen, erős momentumos mozgás indul északnak és határozottan átviszi az ellenállási zónát 404 környékén (ez az ún. 1-2-1-2 szituáció). Nyilvánvalóan egy ilyen verzió futása is jelentősebb fundamentális tényező megjelenésével jár együtt, ilyen lehet például az ország leminősítése a befektetésre nem ajánlott kategóriába.  A verzióra a csúcs kialakulását követő esés után érdemes figyelni, amennyiben a kialakult lokális tetőt erővel átviszi az árfolyam (a verzió számozását egyelőre nem szerepeltetjük a charton).

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás