EUR/USD havi chart (m1)

2024.04.23. 09:33 • Chart extra

Lezárva: 2024. április 21.

Link a képhez: https://www.tradingview.com/x/TYHToxcc/ 

Az elsődleges számozásunk szerint (kékkel) a korrekció B hulláma véget ért és felfelé elindult egy C hullám, az emelkedést ismét a csatornaközép állította meg, így második kísérletre sem sikerült az ellenállás átvitele. Megítélésünk szerint harmadik próbálkozásra azonban már sikeres lehet és az ellenállás törését vizionáljuk.

Az alternatív verzió szerint (pirossal) még mindig a B hullámban vagyunk, a 2023 eleje óta kialakult sáv (halvány sárgán jelölve) egy széles flat korrekciós hullám, B hullám befejezése a sáv alja alatt várható, ami a jelenlegi szintekhez képest további déli mozgást fog eredményezni.

Alapvetően mindkét verzió azt jelenti, hogy déli irányba korrekció halad, melyből északi irányú mozgásra számítunk, ami a kialakult sávból való kitörést hozza majd el és az árfolyam jó eséllyel megcélozhatja az csatorna tetejét, mindehez természeten sok időre van szükség, azaz több hónapos időtávon érheti majd el a mozgás a célját.

Alternatív, azaz bearish szcenáriókkal, mélyen délre futó verziókkal egyelőre nem kalkulálunk, mert erre vonatkozóan nincs jelzés jelen pillanatban a charton.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás