S&P500 (US500) hetes chart (w1)

2024.04.23. 09:44 • Chart extra

Lezárva: 2024. április 22.

Határozottan tört az emelkedő csatorna, egy trendszint utolsó hulláma befejeződött. A két legvalószínűbb alternatívát jelöltük a charton. Egyelőre nincs megfelelő bizonyosságú adat, hogy a kettő között megfelelő magabiztossággal választani lehessen.

Amennyiben a jelölt számozások futnak, akkor minimálisan a jelölt zónáig leérkezhet az árfolyam. Kialakult egy „Three Black Crows” gyertya alakzat, mely erős bearish tartalommal bír, főleg a jelenleg ezen az idősíkon korábban kialakult vételi klimax állapotát követően. A statisztikai adatok szerint az alakzat cca.78% valószínűséggel trendfordulót hoz, a lehetséges elliotti számozással és az indikátorokon tapasztalt vételi klimax kontextusában nagyon erős bearish jelzés. Az alakzat egyedüli gyengesége, hogy a három bearish gyertya teste a kelleténél picivel nagyobb átfedést mutat.

Short indikátor-konfigurációs jelzés is jelen van a charton, melynek első célára 4971-en található, ezt a múlt pénteki kereskedésben el is érte az index, a másodlagos célár pedig a jelölt zóna, mely az elliotti hullámelmélet alapján, korrekció esetében elvárt korrekciós szinttel mutat összefüggést (ciklámen színnel jelölt korrektív számozás szerinti ideális korrekciós célzóna).

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás