Milyen érdekes!

2024.04.23. 12:23 • Erste Kommentár

A tavalyi év eleji rally-t követően július végétől megindult a korrekció az S&P500-ban. Különben akkor az emelkedési hullám 21 százalékos felértékelődést hozott a mostani év végi – év eleji 28 százalékkal szemben. Akkor július végétől az első csökkenési hullámban — ami cirka három hétig tartott — 5,9 százalékot esett az index. Most is majdnem három hétig tartott a csökkenés a tegnapi emelkedésig, s az árfolyamesés szintén 5,9 százalék volt. Ráadásul az MACD is egy kicsit túlcsökkente magát, s mintha a nem túl távoli jövőben egy vételi jelzésre készülne.

Egy szó, mint száz, mintha a korrekciós időszak első hullámán lennénk túl, ahonnan jöhet egy kisebb emelkedés. Ez augusztusban majdnem 5 százalékra rúgott. Talán most is benne van a piacban az, hogy az elkövetkező pár hétben 5.200-5.250 pontig emelkedjen az S&P500 index.

Ugyanakkor a korábbi gondolatok továbbra is igazak. Az a túlvettség, pozicionáltság ezzel a három hetes csökkenéssel nem szűnt meg. A piacnak több időre és több erőgyűjtésre van szüksége ahhoz, hogy a komolyabb emelkedési hullám folytatódjon.

Az S&P500 index

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás