Növekvő beruházásigénye miatt adják a Meta-t

2024.04.25. 10:45 • Erste Tízórai

Tegnap, a piac zárását követően tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Meta, amelyben a vállalat erős eredményt, illetve az idei évre az eddig becsülthöz képest nagyobb beruházásra fordított összeget közölt. A tech-óriás bevétele éves szinten 27 százalékkal 36,46 milliárd dollárra nőtt, meghaladva a 36,12 milliárd dolláros várakozást. Az egy részvényre jutó nyereség 114 százalékkal 4,71 dollárra nőtt, felülmúlva a 4,3 dolláros Bloomberg-konszenzust.

A cég az éves költség-előrejelzésének alsó sávját 94 milliárdról 96 milliárdra emelte, felső sávját 99 milliárdon tartotta, míg a beruházásokat illetően a korábbi 30-37 milliárd dolláros előrejelzést 35-40 milliárd dollárra emelte. A menedzsment közlése szerint a magasabb beruházásra a mesterséges intelligencia fejlesztések miatt van szükség. Szót ejtettek a veszteséges Reality Labs üzletágról is, amelynek működési veszteségében további emelkedés várható.

A piac nem fogadta szívélyesen a gyorsjelentést, tegnap 15 százalékot esett a Meta árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás