S&P500 - 2024/36 - havi

2024.05.02. 09:21 • Chart extra

Elliotti értelemben az egyik lehetséges számozást mutatja a chart, mely szerint véget ért egy impulzus az amerikai indexben és minimum korrekció következik a folytatásban.

Az áprilisi gyertya egy átölelő gyertya lett, ami a márciusival együtt egy „Bearish Engulfing”, egy nagyobb emelkedés végén jelent meg, a fordulat esélye a statisztikai adatok szerint cca. 79%, mindenféle kontextus nélkül, mintegy 30.000 darabos eset megvizsgálásának figyelembevételével, azaz erős fordulós jelzés.

A tetőn egy távoli RSI divergencia látható, RSI értékének viszonylatában egy ellenállási zónánál, bár értéke egy kicsit magasabb, mint az ideális, de ez köszönhető a megnyúlt utolsó alhullámnak.

A fent említett kontextus figyelembe vételével (Elliott hullámok) déli irányú mozgás várható, melynek konzervatív első célzónája pont az első támasznál, 4800 környékén található, a második pedig már 4600-nál, a harmadik  4150 környékén.

Extrém esetekben ennél mélyebb célárak is elképzelhetőek (3600;2400), leginkább abban az esetben, ha a befejeződött impulzus egy nagyobb trend utolsó alhulláma volt. Erre vonatkozóan a magasabb idősíkokon nem található támogató információ, ugyanakkor kizárni nem lehet.

 

Egyelőre érdemes a támaszzónáknál az index viselkedésére figyelni, azok működésére vagy azok áttörésére. Az extrém nagy mozgás lehetőségét veszélyként értékeljük és evidenciában tartjuk.

A havi charton megjelent jelzést megelőzte a heti idősíkon egy figyelemfelhívó jelzés (lásd.: Three Black Crows – 2024/33-w1). Az első konzervatív célzóna egyben megfeleltethető a hetes idősíkon korábban jelzett célzónával, ennek elérésére meglehetősen nagy esély mutatkozik, azonban az igazi veszélyt a támasz elesése jelenti.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás