A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét

2024.05.13. 08:16 • Erste Ötletgyár Mini

A Richter a tervek szerint 2024. május 14-én hajnalban teszi közzé első negyedéves eredményét.

Az Erste előrejelzése szerint 201,8 milliárd forintos árbevételt és 58,2 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el a társaság az első negyedévben.

A gyógyszergyártásból származó árbevétel euróban mérve 12,2%-kal emelkedhetett. A Vraylar növekedésének köszönhetően kiugróan jó lehetett az észak-amerikai növekedés, de Nyugat-Európában is robosztus lehetett a bővülés. A gyenge láncszem Kelet-Európa, ahol 13,7%-kal eshetett vissza a bevétel, főként a magas bázisról bekövetkező orosz visszaesés miatt.

A román kis- és nagyker hiánya miatt, illetve kisebb részben az enyhén erősebb forint miatt a teljes árbevétel 3,8%-kal 201,8 milliárd forintra süllyedhetett.

A marzsokra a növekvő royalty bevétel és az alacsony hozzáadott értékű kis- és nagykereskedelem hiánya is pozitívan hathatott. Az Erste várakozása szerint az EBIT 4,8%-kal 56,7 milliárdra bővülhetett, köszönhetően a költségcsökkentő intézkedéseknek. A tavalyi évhez képest jelentős javulást mutató pénzügyi eredménynek köszönhetően az adózott eredmény 48,5%-kal 58,2 milliárd forintra emelkedhetett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás