S&P500 - 2024/39 - napi

2024.05.14. 13:23 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 4944 5200

 

Az elmúlt napok mozgása alapján a bull verzió esélye növekedett meg, azonban egyértelmű döntést még nem lehet meghozni. A hónap elején megindult emelkedés a nagyobb idősíkok korábban megfogalmazott bearish képével határozottan szembe megy, konfliktus van az eltérő idősíkok között. 

Az erős havi fordulós jelzést szinte teljesen felülírta az elmúlt két hét mozgása. Intraday idősíkok alapján a következő időszakban minimum egy korrekciós esés érkezhet, 5100 fontos támasz, elesése esetén a bull verzió esélye nagymértékben csökken, míg a pénteki csúcs meghaladása tovább erősítheti azt.

A bear verzió esélyét, erős, momentumos déli irányú megindulás növelheti, az említett támasz áttörését pedig jelentős eseményként kell számon tartani, hisz a bull verzió esélye minimálisra csökken.

Az előttünk álló időszakban a fentiek alapján rövid távon esésre, oldalazásra számítunk, elsődleges célár 5190.

Korábbi összefoglalók releváns tartalma:

2024/37:

Határozott emelkedés bontakozott ki az amerikai indexben, mely rést és momentumos mozgást hozott. A mozgás – főleg, ha a keddi kereskedési napon további megerősítést kap – a zöld bullish számozás melletti megerősítésként lehet értékelni, mely újabb ATH-ra viheti az index értékét.

Az előttünk álló időszakban – nagyobb eséllyel – további emelkedésre számítunk, melynek elsődleges célára 5206, a másodlagos 5223.

A jelzett célárak elérése a zöld számozás alternatíváját támogatják, ebben az esetben hosszabb távon 5357 és 5480 kerülhet az index célkeresztjébe.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás