OTP - 2024/36 - napi

2024.05.15. 08:44 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17600 18800, 19200

 

Az elmúlt időszakban nem keletkezett lényegesen új információ a piacon. Az ék és az impulzus szcenáriót is a reális lehetőségek között tartjuk számon.

Egy mélyebb, éles korrekció inkább az ék, a lapos, oldalazó korrekció pedig az impulzus verzió lehetőségét növeli meg. A mélyebb, éles korrekció akár a sávból való kitörési pontot is visszatesztelheti (17600).

Egyelőre nem utal arra semmi, hogy a magasabb trendszint északi irányú mozgása elkészült, erre csak minimális valószínűséggel számítunk.

A következő napokban a korrekció folytatását várjuk, reális lehetőség a jelzett a másodlagos (18030) célár elérése.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/35:

Intraday idősíkon április 19-től történő emelkedés beszámozható egy wxy komplex szerkezetnek, bár valóban igaz, hogy napos idősíkon inkább impulzusnak feleltethető meg. Egy lassulásos folyamatban még felcsúszhat az árfolyam a várt zónába, de elmaradása sem módosítja jelentősen a nagyobb képet. A két verzió közötti választás jelenleg nem lehetséges, de szerencsére az ék és az impulzus verziója között a várakozások tekintetében nincs nagy különbség. Mindkettő esetében egy korrekció lefutása után további emelkedés érkezhet a piacra.

2024/34:

Sekély és mindösszesen másfél kereskedési napig tartó korrekciót követően megindult északnak a papír árfolyama. Ez a két adat a piacról arra utal, hogy a trend még erős.

Több idősíkon számolt első lehetséges célára a mozgásnak a 18750-18890 közötti sávra mutat, mely szoros kapcsolatban áll az egyik lehetséges elliotti számozással is. Amennyiben az impulzus verzió fut és a hullám nem nyúlik meg, akkor a jelölt zónából egy néhány száz pontos korrekció következhet, ami után további emelkedés érkezhet a parkettre.

Az aktuálisan rendelkezésre álló adatok szerint a további felfelé mozgás a 19200-19400 közötti zónát célozhatja meg, mint másodlagos célárzóna, harmadlagosan pedig - egy megnyúló hullám esetén - 19575-19920 közötti sávot teheti célkeresztbe.

A papír az utóbbi napok mozgásával továbbra is bull erőt mutat, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy ha meg is nyúlik az adott trendszakasz utolsó alhulláma, az abból meginduló korrekció első hulláma gyakran nagyon éles és gyors fordulatot hozhat a piacon. Hangsúlyos, hogy a fordulatra utaló jel még nem jelent meg a charton, ezzel csupán teoretikusan számolunk egészen addig, amíg határozott jelzés nem érkezik erre vonatkozóan.

Ezeken a szinteken – mivel nagyobb trendszint utolsó hulláma ér véget – számolni lehet azzal, hogy a nagyobb szereplők is megjelenhetnek a parketten, azaz magasabb forgalom és nagyobb profitrealizálás is megérkezhet, ami az eddig látott mozgások karakterisztikájától eltérő lehet.

2024/33:

Impulzus futásának esetében akár további jelentős emelkedés is megjelenhet a papír árfolyamában, így a feltételezett korrekciót követően további emelkedésre van kilátás, melyre konzervatívan 18750 és 19200 környéki célárakat becslünk a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás