DAX - 2024/40 - napi

2024.05.16. 07:57 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17.900  18.800

 

Az északi irányú mozgás lehetett egy lapos korrekció második alhulláma melyből déli irányba lefordulva a harmadik alhullám a várt szintre hozza vissza az árfolyamot, a mozgás formációját tekintve egy „expanded flat” korrekciós formáció, melynek jelentése, hogy nagyon erős a bull trend. Ugyanakkor alacsonyabb trendszinten a korábbi csúcs meghaladásával egy bikacsapdát alakít ki a piac, melyből a long menekülés gyors déli irányú mozgást hozhat, ezzel támogatva az utolsó korrekciós alhullámot. Ebben az esetben az emelkedés nagy eséllyel legkésőbb 18923-18938 között elakad és déli irányú fordulat következik be.

A másik lehetőség, hogy valójában ennyi volt a teljes korrekció, a trend tért vissza és folytatódik az emelkedés, melynek elsődleges célára ebben az esetben 18990.

A következő időszakban minimális további emelkedésre (18923-18938), majd lefordulásra számítunk, az esés elsődleges célára 18629, a másodlagos 18560, azaz minimálisan nagyobb eséllyel az említett exp. flat korrekció mellett tesszük le a voksunkat.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/39:

Ideális szintre ért az árfolyam, egy lehetséges harmadik hullám végpontjához (iii = F1,61 i), mely azt jelenti, hogy nagy esélye van egy déli irányú korrekció kialakulására, pozícióját tekintve pedig egy lapos, oldalazó korrekciónak.

A korrekció idejére 7-10 kereskedési nap lenne az ideális, mely a korábbi lokális tető, a kitörési pont visszatesztelését jelentheti, ami nagyjából az emelkedő csatorna középvonalának szintjével feleltethető meg ezen az időtávon.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás