Hatalmas növekedés az Nvidiánál

2024.05.23. 09:47 • Erste Tízórai

A mesterséges intelligencia chipek legfőbb gyártója tegnap tőzsdezárás után tette közzé első negyedéves jelentését. A bevétel 26 milliárd dollár lett, ami több, mint három és félszer több, mint egy évvel ezelőtt, és a 24,7 milliárdos konszenzust is bőven meghaladja. A legnagyobb növekedést az adatközpont üzletág produkálta, itt majdnem ötszörösére (21,1 milliárd dollár) nőtt a bevétel.

Az egy részvényre jutó nyereség 6,12 dollárra ugrott az előző év azonos időszakában elért 1,09 dollárról, ami 560%-os növekedést jelent, miközben az elemzők „csak” 5,65 dollárra számítottak.

Az Nvidia nem észleli a kereslet lassulásának jeleit, épp ellenkezőleg, csak nehezen tudnak lépését tartani az új megrendelésekkel. Arra számítanak. hogy a második negyedévben 28 milliárd dollárra nő a bevétel, ami magasabb a várt 26,8 milliárdnál.

A vállalat bejelentette, hogy 10:1 arányban feldarabolják a részvényeket, tehát a tulajdonosok minden egyes részvényük helyett 10 darabot kapnak, miközben az ár a tizedére csökken. Az úgynevezett „split” -re június 6-án tőzsdezárás után kerül sor. A lépésnek az a célja, hogy a magas áron forgó részvények elérhetőbbé váljanak a kisbefektetők számára.

A piac pozitívan fogadta a bejelentéseket, az árfolyam 6%-ot emelkedett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás