OTP - 2024/39 - napi

2024.05.24. 08:16 • Chart extra
imeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17060 18260, 18660

 

A mai napon lekerül a papírról az osztalékszelvény (539,458 HUF), a korábban jelzett szintek és árak ezzel az értékkel csökkennek.

Korábbi várakozásainkat fenntartjuk, a jelzett célárak azonban az osztalék mértékével csökkennek, azaz az elsődleges célár 17700, a másodlagos 17860.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/38:

Egy erős támaszzóna előtt a piac (17550-17840, zöld sáv), mely nagy eséllyel megfogja az elmúlt időszakban látott esést. A tetőről indult mozgásnak egyelőre korrekciós jellege van, egy eső csatornában mozog az árfolyam, melynek alja szintén támaszként viselkedik.

Alacsonyabb valószínűséggel elkészült az északi mozgás utolsó alhulláma és megindult a várt nagyobb korrekció, a lehetőséget evidenciában tartjuk, de nem tekintünk rá egyelőre reális alternatívaként. A támaszzóna letörése emelné meg a szcenárió valószínűségét.

(Megjegyzés: az osztalékszelvény levágását követően, annak mértékével az előzetesen kalkulált árak módosulnak!).

2024/36:

Az ék és az impulzus szcenáriót is a reális lehetőségek között tartjuk számon.

Egy mélyebb, éles korrekció inkább az ék, a lapos, oldalazó korrekció pedig az impulzus verzió lehetőségét növeli meg. A mélyebb, éles korrekció akár a sávból való kitörési pontot is visszatesztelheti (17600).

Egyelőre nem utal arra semmi, hogy a magasabb trendszint északi irányú mozgása elkészült, erre csak minimális valószínűséggel számítunk.

2024/35:

Intraday idősíkon április 19-től történő emelkedés beszámozható egy wxy komplex szerkezetnek, bár valóban igaz, hogy napos idősíkon inkább impulzusnak feleltethető meg.

A két verzió közötti választás jelenleg nem lehetséges, de szerencsére az ék és az impulzus verziója között a várakozások tekintetében nincs nagy különbség. Mindkettő esetében egy korrekció lefutása után további emelkedés érkezhet a piacra.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás