Új csúcsok, majd esés

2024.05.24. 11:34 • Erste Kommentár

Tegnap a nap elején még új csúcsokat láthattunk az S&P500 és a Nasdaq indexben is, aztán napközben jött a nyakleves, s az amerikai indexek csökkenéssel zártak. Egy nappal korábban a szigorúbb hangvételű Fed jegyzőkönyv készítette elő a terepet, aztán a tegnap napközben közölt javuló S&P menedzser indexek mélyítették el az aggodalmat a várható kamatcsökkentések és a piac emelkedése körül.

Valójában nem történt semmi különös. A rekordmagas kockázatvállalási kedv és az erős várakozások mellett, amelyek nagy részben már beárazódtak, a korrekció korrekciója után folytatódik a korrekció! Csak annyi történt, hogy az emelkedési hullám erősebb lett, mint korábban gondoltuk. Erről írtunk néhány korábbi kommentárban: itt, itt és itt is.

Szóval, a fentiek alapján talán nem olyan meglepő a tegnapi „meglepő” viselkedés. Habár a Dow Jones ipari átlagindexben rég nem látott, 1,5 százalékos mértékű volt az esés, ezek a csökkenések valójában messze állnak a „történelmi múltba vesző” igazi esések mértékétől. Nagy valószínűséggel csak annyi történik, hogy folytatódik az a korrekció, ami márciusban kezdődött.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás