OTP - 2024/40 - napi

2024.05.29. 08:45 • Chart extra
imeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17060 18260, 18660

 

A keddi kereskedésben egy hatalmas piros gyertya érkezett, az új csúcs csupán egy spike erejéig valósult meg.

A mozgás belső szerkezetét nézve, a minimális és szükséges feltételek megvannak ahhoz, hogy az északi mozgás akár befejezett legyen, ahogy a charton látható, több trendszint utolsó hullámát lehet késznek számozni, ami egyben azt is jelenti, hogy egy magasabb trendszint korrekciója, vagy trendfordulat következhet.

A kék számozás szerint egy nagyobb korrekció érkezhet, míg a piros szerint (ezt egyelőre alternatívaként kezeljük) elkészült a 2022 óta tartó emelkedés utolsó alhulláma is. Ez utóbbi esetben a hetes idősíkon jelzett (utolsó OTP hetes (2024/38w1) elemzés linkje) korrekciónál lényegesen nagyobb mozgás érkezhet a parkettre, de aktuálisan erre vonatkozóan nincs bizonyíték a charton, így erre csak, mint egy alternatív worst-case szcenárió tekintünk, veszély, mely a piaci szereplőkre leselkedik. Egy ilyen verzió esetén a cég értékét jelentősen befolyásoló, olyan fundamentális tényezők jelenthetnek meg a közeljövőben, melyek a részvény értékét, keresletét negatívan befolyásolják.

A napos indikátorképek fordulat lehetőségére utalnak, mind az RSI, mind az MACD képe tipikus fordulós divergenciát jelez.

Short indikátor-konfiguráció alakul, illetve alakult ki. Az első célára 17000 környékén található (60% valószínűség mellett), mely éppen egy erős támasszal esik egybe (ez a mai napon kaphat megerősítést). Egy másik - már megerősített esetében - az elsődleges célárat elérte a piac, a másodlagos 17305-nél (63% eséllyel), a harmadlagos 16850 (egyelőre 50% alatti valószínűséggel) környékén található.

A „Bull Flag”, más nézőpont szerint „Descending Channel” csak a korlátozott célárig jutott, a tegnapi erős piros gyertya nagy eséllyel arra utal, hogy az említett bullish alakzatok besülnek. Ezekkel szemben egy bearish alakzat alakul, egy „Double Top E&A”, melynek konfirmációs szintjét még nem érte el (17190) a piac, az alakzat célára 16350 környékén található (valószínűség cca. 72%).

A további emelkedésnek jelentősen csökkent az esélye, ugyanakkor még nem zárható ki teljesen, némi esélye továbbra is fennáll (pl: ék futása, kialakulása). Naposon egy alacsonyabb tető megjelenése jelentősen csökkentené a további északi mozgás lehetőségét, a tető elkészültét pedig szinte teljesen megerősítené.

Egy kisebb támasz előtt az árfolyam, melyből emelkedés indulhat a mai napon, azonban 17700 környéke már ellenállás. Az első valamivel nagyobb támasz 17305 környékén található, nagyobb ellenállás pedig egyértelműen a tető szintje, aktuálisan 18060 környéke. Ha nem érkezik északi irányú kísérlet, akkor azt erős bearish jelként kell értékelni.

Összefoglalva: A következő napokban a támaszzónából (17305-17530) konszolidáció indulhat elsősorban 17700-17800 közé. 17850 fölé érkezés adhatná vissza a long reményeket, míg 17000 letörése már erőteljesen short irányba, a fordulat megerősítésére utalna.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás