Itt az idő beszállni az ingatlanba

2024.06.11. 14:44 • Erste Ötletgyár Maxi

A Vonovia részvényekben rejlő lehetőségre május 24-i elemzésünkben hívtuk fel a figyelmet. A fundamentumokat két héttel ezelőtt is kedvezőnek ítéltük meg, főként azért, mert a részvények jelentősen, csaknem 40%-kal a nettó eszközérték alatt forogtak, illetve forognak jelenleg is. Azonban a technikai kép alapján korrekcióra számítottunk, ezért akkor még csak a részvények figyelését, nyomon követését javasoltuk és 26,4 eurós beszállási pontot határoztunk meg.

Az elmúlt két hétben nem jelent meg vállalatspecifikus hír, de a 10 éves német állampapírok hozama nagyjából 10 bázisponttal 2,66%-ra emelkedett, mivel fékeződtek a kamatcsökkentési várakozások, például az EKB megemelt inflációs előrejelzését követően. Ez a korrekció irányába tolta a részvényt.

A Vonovia tegnap visszatesztelte a május elején hagyott rést, amit ma teljesen be is töltött. Ennek során az árfolyam az előre meghatározott 26,4 eurós szintet elérte, így májusi ajánlásunk aktiválódott.

A kiszállási és a stop-loss szinten sem változtatunk jelenleg, azokat az eredeti stratégiában megfogalmazott szinteken tartjuk. Vagyis, profitrealizálást a 2022 májusi rés teteje alatt, 37,5 eurónál tartjuk reálisnak. A stop-loss megbízást pedig az idén áprilisi mélypont alá, 24,2 euróhoz javasoljuk elhelyezni. Így a hozam-kockázat arány kiemelkedően magas, 6:1 arányú.

Vonovia technikai kép

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás