OTP - 2024/44 - napi

2024.06.12. 08:01 • Chart extra
frame Irány Támaszok Ellenállások
Napos 16950 17750

 

A chart képe továbbra is bizonytalanságot mutat. A korábban említett short és long indikátor konfigurációk is élnek (lásd.: OTP 2024/43; OTP 2024/42; OTP 2024/41; OTP 2024/40), azonban elsődleges céljukat egyikük sem érte el. Egyelőre a bizonytalanság jellemzi a kereskedőket az irányt illetően, amit a chart is szemléletesen mutat. A bull folytatáshoz szükséges emelkedés ugyan megérkezett, de a forgalom részéről a támogatás nem, ez figyelmeztető jelzés, hogy az emelkedés ellenére a bull folytatás támogatottsága aktuálisan alacsony. A long indikátor-konfiguráció egy csúzli, mely után az árfolyamnak magas forgalom mellett élesen emelkednie kellett volna, ez nem következett be. Természetesen sok kereskedő kivárhatta a hétvége eredményeit a kereskedési döntések meghozatalához, illetve azok újragondolásához, azonban a hétfői napon inkább a long ellen szóló esés érkezett, mellyel egy erős fordulós gyertyakombináció jelent meg a charton, egy „Bearish Engulfing”, mely általánosan 70% feletti valószínűséggel fordítja a mozgás irányát. A fordulós jelzéssel egy időben kialakult egy alacsonyabb tető, mely szükséges feltétel egy nagyobb korrekció vagy trendfordulat megindulásához.

A Bollinger szalagok beszűkültek, hamarosan nagyobb elmozdulás érkezhet. A momentumindikátorok a fordulós divergenciát követően, immáron konvergálnak, ez a bear folytatás mellett szól. A hetes képen pedig megvalósult a magas korrekciós szint, az rsi elakadni látszik a bull ellenállás alatt (a hetes gyertya még nem zárt, az elakadást csak a pénteki kereskedést követően tudjuk majd kijelenteni, addig csak megelőlegezhetjük neki, lásd: OTP 2024/38w), az indikátorképből következő elvárás teljesült, a magasabb idősík már nem akadályozza a fordulat bekövetkeztét.

A szerdai kereskedésben meglátásunk szerint maradhat a bizonytalanság, az árfolyam 17350-640 közötti sávban mozoghat (illikvid időszakban ki is szúrhat mindkét irányba), majd ezt követően esés érkezhet, melynek elsődleges célára 17250.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás