A pozitív kilátások miatt ugrik az Oracle

2024.06.12. 09:10 • Erste Tízórai

Tegnap tőzsdezárás után tette közzé 2024-es üzleti évének negyedik negyedéves jelentését az Oracle. A vállalat az elmúlt években az egyik legnagyobb felhőszolgáltatóvá nőtte ki magát, bár lemaradása továbbra is jelentős az Amazon és a Microsoft és mögött.

A bevétel 14,3 milliárd dollárra rúgott a május végén zárult három hónapban, alulmúlva a várt 14,6 milliárdot, az egy részvényre jutó nyereség pedig 1,63 dollár lett, ami egy kissé szintén elmarad az 1,65 dolláros konszenzustól. A vártnál némileg gyengébb eredményeket azonban feledtették az Oracle egyéb bejelentései, melyek a negyedéves jelentéssel együtt érkeztek.

A Google-lel kötött megállapodás lehetővé teszi a vállalati ügyfelek számára, hogy kihasználják mindkét felhőszolgáltatás erősségeit, és megkönnyítsék a kritikus munkafolyamatok felhőbe törtépnő áttelepítését.

Emellett az OpenAI-jal kötött partneri megállapodás keretében a ChatGPT fejlesztője a mesterséges intelligencia modellek betanításához az Oracle felhőinfrastruktúráját fogja igénybe venni.

A vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a világ legnagyobb adatközpontjainak egyikét építik, hogy lépést tudjanak tartani a hatalmas megrendelésállománnyal. A pozitív kilátások miatt az Oracle árfolyama több, mint 9%-ot emelkedett a zárás utáni órákban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás