Indul a Magyar Telekom részvényvisszavásárlása

2024.06.19. 09:58 • Erste Reggeli

2024. június 19-től 26-ig tart a Magyar Telekom részvényvisszavásárlása. A korábbi (2024. február 22-i) közleménnyel összhangban a társaság összesen legfeljebb 24,0 milliárd forintért tervez Magyar Telekom törzsrészvényeket vásárolni.

A részvény-visszavásárlásokra a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint Fix ügyletek révén kerül sor aktuális napi piaci áron.

Legfeljebb 225.818.026 darab részvény vásárolható összesen, ugyanis a megvásárolni tervezett részvények és a társaság már meglévő saját részvényei együttesen nem haladhatják meg a mindenkor hatályos alaptőke 25%-át.

Amennyiben a fent megjelölt időszakban a visszavásárolt részvények ellenértéke nem éri el a 24,0 milliárd forintot, úgy 2024 őszén tervezik folytatni a részvényvisszavásárlást.

A részvényvisszavásárlási tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor.

A részvényvisszavásárlás tervezett lebonyolítása eltér a korábbi évektől, amikor a társaság egy aukción, meghatározott prémiumon vette vissza saját részvényeit. A visszavásárlási program ennek ellenére támogatja a részvényárfolyamot. A tegnapi záróár alapján a visszavásárlás maximális értéke körülbelül 2,5%-os hozamot adhat a részvényeseknek.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás