Kutatócéget vesz a Richter

2024.06.20. 10:04 • Erste Reggeli

A Richter tegnap piaczárást követően jelentette be, hogy megvásárolta a BCI Pharma-t, egy belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő biotechnológiai vállalatot, amely nőgyógyászati (WHC) kutatásokkal foglalkozik. A tranzakció során megállapodott vállalati érték 12 millió euró, amit a következő néhány évben fizet ki a Richter.

A BCI új kináz-inhibitorokat (kis molekulákat) azonosít szabadalmazott könyvtárából, adatbázisából. Az új gyógyszerjelölteket a legkorszerűbb szűrési technológiával azonosítják a kémiai validálás helyett, és a BCI már korábban jelentős preklinikai jelölteket azonosított.

Az akvizíció illeszkedik a korábban bejelentett Mithra felvásárláshoz, és kibővíti a Richter eredeti kutatásait a nőgyógyászati üzletágban.

Úgy tűnik, hogy a Richter egy jól átgondolt terv szerint építi originális kutatóbázisát. Nehéz megbecsülni ennek és a közelmúltbeli akvizícióknak az előnyeit, de mindenképpen lehetséges módja új eredeti gyógyszerek jövőbeli kifejlesztésének. A most bejelentett tranzakció elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen tényleges hatása az eredményre és az értékelésre. Másrészt jó lehetőséget ad a Richternek, hogy a későbbiekben valódi értéket teremtsen; ezért a lépés mindenképpen pozitív.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás