OTP - 2024/48 - napi

2024.06.26. 09:02 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 16950 17840, 18075

 

Folyamatosan szűkül a kereskedés sávja, szűkül a Bollinger szalag, hamarosan nagyobb elmozdulás érkezhet a piacra.

A felfelé tartó szerkezet továbbra sem tűnik késznek, az oldalazás egy korrekció, melyből intraday idősíkokon az északi irányú mozgás a legvalószínűbb. A korábban felvázolt célárak továbbra is reálisak.

A következő időszakban továbbra is emelkedésre számítunk, elsődleges célár (17800) várakozásunkat továbbra is fenntartjuk.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/48

Alacsony forgalom mellett elérte a várt szintet az árfolyam, melyet forgalommal átvitt és így megérkezett 17800 alá. Mindezek ellenére a nagyobb képek inkább a lefordulás lehetőségére utalnak, az északi mozgásokat elsődlegesen korrekcióként kezeljük (18100 meghaladásáig, ebben az esetben nem elképzelhetetlen, hogy egy utolsó hullám még kialakul északnak).

Intraday idősíkok alapján a felfelé közlekedő hullám nem készült el, így a pénteki kereskedésben további emelkedés érkezhet, a mozgás elsődleges célja 17800, a másodlagos 17960-18085 közötti sáv lehet.  

Egy hirtelen, negatív külső impulzus megjelenése esetén bekövetkezhet egy erőteljes lefordulás, akár a várt szintek elérése nélkül, ezt jelen helyzetben veszélyként értékeljük.

2024/46:

A kereskedők részéről látványos a bizonytalanság és ez a charton is tükröződik. A bank agresszív (a forgalom 17%-a körüli) sajátrészvény vásárlása már hatással van az elemzés megbízhatóságára, jelentősen csökkentheti azt.

A korábban jelzett short jelek továbbra is élnek, a magasabb idősík továbbra is arra utal, hogy elkészülhetett vagy nagyon a vége felé jár egy nagyobb trendszint impulzusa, mely után jelentősebb korrekció érkezhet a piacra. Ebbe az is beletartozik – ami az elmúlt évtizedben jellemző volt az OTP-re, akár intraday idősíkokon is – hogy egy lassú tetőépítési folyamat zajlik, mely csökkenő forgalmat, sok esetben érdektelenséget hoz a kereskedők részéről, majd pedig villámcsapásszerűen éles esés bontakozik ki. Egy ilyen verziónál azt sem lehet teljes mértékben kizárni, hogy még nem készült el a tető, nem láttuk az árfolyam csúcsát, igaz, aktuálisan most erre már csak alacsony vagy nagyon minimális valószínűséggel számítunk. Ugyanakkor long verziók mellett mozogva lehetőségét látjuk egy néhány százpontos emelkedésnek, ami 18000 alá emelhetné vissza az árfolyamot, de ehhez a forgalom látványos növekedése szükséges.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás