Felülmúlta a várakozásokat a Micron, mégis megütötték

2024.06.27. 10:13 • Erste Tízórai

Tegnap tőzsdezárás után tette közzé negyedéves jelentését a Micron. A memóriachipeket gyártó vállalat 6,81 milliárd dollár bevételt ért el, meghaladva a várt 6,67 milliárdot. A 62 cent egy részvényre jutó nyereség is felülmúlta az 50 centes konszenzust.

A Micron folyamatos áremelkedésre számít idén a memóriachipek piacán. Az elemzőkkel folytatott telefonbeszélgetésen a cég közölte, hogy nagy sávszélességű memóriachipjeit (HBM), amelyeket az AI-chipekben használnak, 2025 végéig lefoglalták a vevők.

"Úgy véljük, hogy a Micron lesz az egyik legnagyobb haszonélvezője a félvezetőiparban az AI által vezérelt többéves növekedési lehetőségnek" – jelentette ki a vállalat vezérigazgatója.

A pozitívumok ellenére mégis 8%-ot esett az árfolyam a zárás utáni órákban. Ez annak tudható be, hogy a Micron előrejelzése az aktuális negyedévre nem nyűgözte le a befektetőket. A cég vezetősége 7,6 milliárd dolláros bevételre és 1,08 dollár részvényenkénti nyereségre számít, ami nagyjából megegyezik az elemzői várakozásokkal.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás