OTP - 2024/49 - napi

2024.06.28. 08:59 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17200; 17550 18400

 

Az emelkedés a forgalom növekedésével járt együtt, mely a korábban említettek szerint a bull irányhoz elengedhetetlenül szükséges, ráadásul kialakult egy rés is az emelkedésben, mely szintén a vételi erő meglétére utal, bár ez utóbbiban az agresszivitás határát súroló srv is benne van, mely a korábbiakban említettek szerint csökkenti az elemzés megbízhatóságát.

Megváltozott a piac képe, a bearish szcenáriók hátrább sorolódtak, a short indikátor-konfiguráció besült, az árfolyam 18100 fölé került, megnyitva az utat a további emelkedés lehetősége előtt. Ugyanakkor az indikátorok lefordulás előtti helyzetre utalnak, ami az emelkedést kérdőjelessé teszi.

Amennyiben a csütörtöki kitörésre megerősítés érkezik a pénteki kereskedésben, akkor további emelkedésre lehet számítani, elsődleges célár 18375, a másodlagos 18600. Amennyiben a megerősítés nem érkezik meg, a piac bezár a csütörtöki nyitó alá, akkor újra felerősödnek a short esélyek és az árfolyam gyorsan 17600 környékén találhatja magát.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/48

Alacsony forgalom mellett elérte a várt szintet az árfolyam, melyet forgalommal átvitt és így megérkezett 17800 alá. Mindezek ellenére a nagyobb képek inkább a lefordulás lehetőségére utalnak, az északi mozgásokat elsődlegesen korrekcióként kezeljük (18100 meghaladásáig, ebben az esetben nem elképzelhetetlen, hogy egy utolsó hullám még kialakul északnak).

Intraday idősíkok alapján a felfelé közlekedő hullám nem készült el, így a pénteki kereskedésben további emelkedés érkezhet, a mozgás elsődleges célja 17800, a másodlagos 17960-18085 közötti sáv lehet.  

Egy hirtelen, negatív külső impulzus megjelenése esetén bekövetkezhet egy erőteljes lefordulás, akár a várt szintek elérése nélkül, ezt jelen helyzetben veszélyként értékeljük.

2024/46:

A kereskedők részéről látványos a bizonytalanság és ez a charton is tükröződik. A bank agresszív (a forgalom 17%-a körüli) sajátrészvény vásárlása már hatással van az elemzés megbízhatóságára, jelentősen csökkentheti azt.

A korábban jelzett short jelek továbbra is élnek, a magasabb idősík továbbra is arra utal, hogy elkészülhetett vagy nagyon a vége felé jár egy nagyobb trendszint impulzusa, mely után jelentősebb korrekció érkezhet a piacra. Ebbe az is beletartozik – ami az elmúlt évtizedben jellemző volt az OTP-re, akár intraday idősíkokon is – hogy egy lassú tetőépítési folyamat zajlik, mely csökkenő forgalmat, sok esetben érdektelenséget hoz a kereskedők részéről, majd pedig villámcsapásszerűen éles esés bontakozik ki. Egy ilyen verziónál azt sem lehet teljes mértékben kizárni, hogy még nem készült el a tető, nem láttuk az árfolyam csúcsát, igaz, aktuálisan most erre már csak alacsony vagy nagyon minimális valószínűséggel számítunk. Ugyanakkor long verziók mellett mozogva lehetőségét látjuk egy néhány százpontos emelkedésnek, ami 18000 alá emelhetné vissza az árfolyamot, de ehhez a forgalom látványos növekedése szükséges.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás