Zsákolják az amerikai részvényeket a gyorsjelentések előtt

2024.07.10. 11:06 • Erste Kommentár

Az S&P 500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsra ment tegnap. Ráadásul előbbi hat napja folyamatosan emelkedik, ilyen hosszú sorozatra pedig január óta nem volt példa.

A tegnapi emelkedést Jerome Powell is támogatta, aki sok újdonságot vagy konkrétumot ugyan nem mondott, de mégis pozitívan hatott a piacokra. Szavai alapján az amerikai gazdaság erős, de nem túl erős, így várhatóan a következő hónapokban jöhet a kamatcsökkentés. Ez pedig jó a piacoknak, de különösen jó a technológiai papíroknak, melyeknek kimondottan nagy a hozamérzékenysége.

A tech papírok amúgy is különösen jó formában vannak, az Intel 8%-ot, a Super Micro Computer pedig 6%-ot emelkedett a héten, de az egész chip szektor erőteljes momentumban van. A holnap kezdődő gyorsjelentési szezon előtt még mindenki igyekszik megtenni tétjeit. A FOMO hatás ismét működik. Főként, hogy a Samsung előzetes eredménye és a TSMC júniusi árbevétele is erősen alakult, ami kedvező jel az iparág számára.

A másik szektor, ami főként tegnap teljesített jól, az a pénzügyi szektor, elsősorban a nagybankok. Ezek arra emelkedtek, hogy a tőkeszabályok egy része számukra kedvező irányba módosulhat, míg más szabályok szigorodnak ugyan, de összességben így sem lesznek annyira szigorúak az elvárások, mint arra korábban számítani lehetett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás