OTP - 2024/54 - napi

2024.07.17. 08:31 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17200; 17550 18480, 19200

 

Továbbra sem történt meg a 18200-as szint határozott áttörése, ugyanakkor az elmúlt napokban időlegesen már többször fölötte történt kereskedés.

A magasabb idősíkon – ahogy azt korábban feltételeztük – nem érkezett meg a hét zárásával sem a fordulós jelzés, ami annyit jelent, hogy bár az indikátor képek arra utalnak, hogy végéhez közeledik egy nagyobb trendszint északnak tartó hulláma, nyitva a lehetőség a lefordulásra, a teljes szerkezet valószínűleg még nem készült el. Egy lelassult piacon, mint amilyent az utóbbi időszakban láthattunk, akár több gyertyára is szükség lehet még a szerkezet teljes befejezéséhez (ez hetes idősíkon akár több hetet is jelenthet) és ez egyben az osztalékkal módosított chart esetében új ATH-t is hozhat.

A következő időszakban lassú emelkedésre számítunk, valószínűleg továbbra is alacsony forgalom mellett, időszakos leszúrások lehetőségével is számolva, az elsődleges célár 18375, a másodlagos 18480.

Korábbi elemzések relevanciával rendelkező tartalma:

2024/53:

Nagy esélyét látjuk annak, hogy tetőépítés folyik a bankpapírban (időben elhúzódó folyamat), melybe akár egy újabb lokális csúcs elérése is beleférhet. A nagyobb idősíkon (trendszint) a lehetőség nyitott egy lefordulásra, azonban az aktuális adatok szerint a héten ennek a megerősítése már nem várható, néhány száz pont emelkedés a magasabb trendszint képét még nem befolyásolja, nem zárja ki, napos idősíkon egyelőre pedig még nem eldönthető egyértelműen, hogy elkészült-e a teljes északi irányba futó szerkezet vagy sem.

2024/52:

A korábban várt szintek (elsődleges 18375, másodlagos 18600) elérésére, csak 18200 határozott, momentumos áttörése esetén látunk lehetőséget.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás