Felülmúlta a várakozásokat az amerikai bankok harmadik negyedéve

2024.10.15. 16:05 • Erste Uzsonna

Múlt hét pénteken a JP Morgan és a Wells Fargo kezdte meg a nagy amerikai bankok negyedéves jelentéseinek sorát. Ma a Goldman, a Bank of America és a Citi csatlakozott hozzájuk, és a másik két céghez hasonlóan jó teljesítményről számoltak be.

A legnagyobb meglepetést a Goldman szolgáltatta. A bank a várt 11,8 milliárd dollárt felülmúlva 12,7 milliárdos bevételt ért el a harmadik negyedévben, a nyeresége pedig 8,4 dollár lett részvényenként, ami bőven meghaladja a várt 7,21 dollárt, és az egy évvel ezelőtti 5,5 dollárt. A nettó kamatbevétel éves szinten 70 százalékkal nőtt, és a részvénykereskedési tevékenységből származó bevétel is 18 százalékkal magasabb volt, mint tavaly ilyenkor.

A Bank of America 25,35 milliárd dollár bevételről számolt be, ami minimálisan felülmúlta az előzetes várakozásokat, elsősorban a kötvény-és részvénykereskedési tevékenység élénkülésének köszönhetően. A 81 centes egy részvényre jutó nyereség szintén magasabb a 76 centes konszenzusnál. Igaz, ez utóbbi a megnövekedett költségek és a magasabb céltartalékképzés miatt 12 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt.

A Citi 20,3 milliárd dolláros bevételről és 1,53 dollár részvényenkénti nyereségről számolt be, ami szintén felülmúlta a 19,8 milliárdos, illetve 1,31 dolláros elemzői várakozásokat. A másik két ma jelentő bankhoz hasonlóan a Citi esetében is a részvénykereskedési üzletág teljesítménye volt kiemelkedő, éves szinten 32 százalékkal nőtt az ebből származó bevétel.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás