Jól teljesít a Telekom - Erste Fókusz

2016.09.19. 13:15 • Erste Ötletgyár Maxi

Továbbra is kedvező képet fest a MagyarTelekom technikai képe és mostanra a csökkenő trendvonalat is sikerült áttörnie az árfolyamnak. Javasolt beszállási pontunk óta már 16 forintot emelkedett a részvények árfolyama.

Az elmúlt két napban pedig kimondottan jól teljesít a részvény árfolyama. Pénteken már a 12,2 milliárd forintos EU-s támogatás hírére is kedvező árfolyam reakció volt tapasztalható, annak ellenére is, hogy a támogatással már a korábbi terveiben is kalkulált a cég, így az nem befolyásolja nem a jövő évi beruházási, sem pedig az eredményterveket. Az EU-s támogatásból elsősorban olyan beruházásokat valósít meg a Telekom, melyek támogatás nélkül nem lettek volna gazdaságosan megvalósíthatóak. Ma pedig az S&P felminősítésére emelkedik az árfolyam, hiszen a felminősítés hatására csökkent a magyar államkötvények hozama, így a Telekom által fizetett osztalékhozam még vonzóbbá vált a befektetők szemében.

Az elmúlt hetek emelkedését a profit védelme érdekében stop megbízásunk megemelését javasoljuk a szeptemberi lokális mélypont alá 441 forinthoz.

Jelenleg a 460 és 463 forint közötti rés alja alatt jár a MagyarTelekom árfolyama, mely egyelőre megakasztotta az árfolyam emelkedő trendjét, de a következő napokban sor kerülhet az ellenállás áttörésére is.

A rés betöltését követően a következő ellenállás az idei csúcs, így a javasolt kiszállási pontunkat változatlanul 474 forinton tartjuk.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás